петък, 5 октомври 2018 г.

Vinfast показа своите първи модели в Париж

В Париж, се състоя представянето на моделите, които Първата виетнамска автомобилна марка - Vinfast ще предлага на пазара в средата на следващата година. Според производителят, това са предпроизводствени версии, а серийните модели няма да се отличават значително от това, което виждаме днес. Обемът на автомобилният пазар във Виетнам е около 300 000 автомобила годишно, което ни кара да се съмняваме в постигането на целите на марката, чиито планове са до 2025 година, тя да произвежда по 500 000 автомобила годишно. Експорт несъмнено ще се осъществява, но това на дали ще повлияе значително на продажбите. В най-скоро време се очаква и по-достъпен модел проектиран съвместно с GM, както и такъв задвижван изцяло чрез електричество. 
Двата модела, които марката представя под имената - Lux A2.0 и Lux SA2.0, са базирани на предходните поколения на BMW 5-серия и X5. Немската компания изненадващо предостави лиценза на своите модели и явно ще играе сериозна роля за в бъдеще. 
Дизайнът е дело на Pininfarina, а за задвижване ще бъде наличен 2.0 литровият, бензинов, турбо мотор на баварците във версии на мощност от 176 и 231к.с. Трансмисиите са 8-степенни, автоматични, като SUV моделът с името Lux SA2.0 се предлага серийно със задвижване на четирите колела. 
Дали виетнамската компания ще има успех въпреки вложените над 3.5 млрд. долара в инвестиции за производствени мощности и развойна дейност, предстои да разберем, но така или иначе, тя е факт. 







Няма коментари:

Публикуване на коментар