четвъртък, 26 юли 2018 г.

Sergio Marchione (1952-2018)

За огромно съжаление, вчера почина един от революционерите в автомобилният бранш - Sergio Marchione. Това е човекът, който успя да изведе италианския концерн FIAT, от безусловен фалит, до печеливша компания само за 6 години, а в момента същата притежава и Crysler. Известен като страстен пушач и работохолик, Маркионе е признат за една от ключовите личности в автомобилния бранш. 
Роден през юли 1952 година в Италия, имигрира заедно със семейството си в Канада, където завършва своето бизнес образование. През 2003 година е избран за независим член в борда на FIAT, а година по-късно е назначен за изпълнителен директор на компанията. След придобиването на 20%, от акциите на Crysler, от страна на FIAT, той става и изпълнителен директор и на американската компания, която след две години става собственост на FIAT, а печалбите увеличени с близо 30%. Преди две години Sergio Marchione оглавява и Ferrari, като представи планове за нов модел с V6-цилиндров мотор. 
За съжаление след усложнения, настъпили по време на операция на рамото направена в швейцарска клиника Mаркионе, не можа да се възстанови и приключи жизненият си път на 66 години. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар