сряда, 18 април 2018 г.

Новото поколение на Lexus ES ще бъде представено в Пекин

Японците представиха първата официална снимка на новото поколение Lexus ES. Залогът е голям, тъй като именно този модел ще остане в гамата на марката, след като жизненият цикъл на GS приключи. Наскоро продажбите на  GS, бяха прекратени в Европа, а по всичко личи, че той няма да получи наследник. Ето защо новото поколение на ES, трябва да запълни нишата и да покрие изискванията на по-голям кръг от клиенти и не е случаен факта, че официалната премиера на модела пред публика ще се състои по време на автосалона в Пекин, а продажбите ще започнат веднага след това. В Европа, моделът ще бъде наличен от началото на следващато година и то само с хибридно задвижване. 
От пръв поглед личи, че новото поколение е станало по-солидно и вече не може да бъде приемано, като по-скъпа версия на Toyota Camry. Базиран върху новата глобална, модулна платформа на концерна, Lexus ES предлага значително по-голям простор от предшественика си, като вътрешното пространство е съизмеримо с това на Toyota Avalon. В интериора преобладават качествени материали, а 8-инчовият екран на мултимедийната система, който може да бъде заменен с 12.5-инчов, прави впечатление от пръв поглед с неговата централна позиция.
Под капака място намира 3.5 литров, бензинов, V6-цилиндров мотор с мощност 305к.с., куплиран с нова 8-степенна, автоматична трансмисия, предаваща движението към предните колела. От централата на фирмата обещават, че в по-късен етап ще бъде налична и версия 4WD. Хибридна версия естествено ще има, но тя ще е снабдена с 2.5 литров, 4-цилиндров мотор и CVT трансмисия, мощността възлиза на 215к.с. Въпреки, че както стана ясно моделът до някъде наследява GS, то за съжаление няма и не е предвидено да има спортна версия, която да замени Lexus GS-F.


Няма коментари:

Публикуване на коментар