сряда, 7 март 2018 г.

Mercedes-AMG GT4: По-добрият CLS

Ако сте се питали защо дизайнът на новият Mercedes CLS изглежда, да кажем - нелепо, то отговорът е пред вас. Явно цялата енергия на дизайнерите е била заета с проектирането на това вълнуващо четириврато купе, чето име е Mercedes AMG GT 4. 
Най-новият член в семейството на AMG ще се предлага в три версии: GT 53 4Matic, GT 63 4Matic и GT 63S 4 Matic. Базовата версия разполага с 3.0 литров, турбо агрегат съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 435к.с. Според информацията ускорението на тази версия до 100км/ч, става за 4.5 секунди, а максималната скорост е 285км/ч. 
Mercedes AMG GT 63 и 63S ще разчитат на 4.0 литровият, би-турбо мотор във версии на мощност от 585 и 639к.с. Ускорението до 100км/ч. е съответно 3.4 и 3.2 секунди, а максималната скорост 310 и 315км/ч. При всички случаи трансмисия е 9-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела, а срещу доплащане ще бъде наличен и управляем заден мост.
Интериора е луксозен, но спортно ориентиран, като в оборудването няма да липсва нищо, от това което се предлага във върховата гама на Mercedes. Тук за пръв път обаче наблюдаваме дигитални бутони, които са разположени на централната конзола, чрез които се управляват различните режими на шофиране. 
Продажбите на модела в Европа ще започнат в края на лятото, като цени все още не са обявени. 





Няма коментари:

Публикуване на коментар