сряда, 25 октомври 2017 г.

Mazda с две концепции на автосалона в Токио

Автосалона в Токио, винаги е представлявал интерес с концепциите, които местните производители излагат. На таз годишното издание, Mazda ще покаже две интересни концепции, които ще привлекат вниманието на посетителите. Четиривратото спортно купе наречено Vision Coupe Concept, най-вероятно загатва щрихи от дизайна на следващото поколение на Mazda 6, но не е изключено дори да ни подготвя за отдавна чаканият наследник на Mazda RX7. Това означава, че именно тук най-вероятно ще направи своята премиера новият роторен двигател, който фирмата разработва упорито от години. Все още нищо не се споменава относно механиката на концепцията, но пък силно удълженият преден капак подсказва, че агрегатът, какъвто и да било той ще бъде разположен зад предният мост, като по този начин разпределението на масите ще бъде перфектно. 
По-интересна за нас е концепцията Mazda Kai, тъй като тя почти напълно разкрива линиите на следващото поколение Mazda 3, която ще бъде изградена върху изцяло нова - алуминиева платформа. Относно задвижването, официална информация все още липсва, но при всички положения новото поколение на бензиновите SKYACTIV агрегати, снабдени с механичен компресор ще направят своят дебют точно тук. 
И двете концепции разполагат с опростен интериор, но това не означава, че модерните технологии отсъстват. Напротив, всички най-нови системи за свързаност и комуникация ще са налични, а дисплеите на навигацията и мултимедийната система са умело интегрирани в кокпита без да се набиват на очи.






Няма коментари:

Публикуване на коментар