сряда, 23 март 2016 г.

Toyota Prius Prime поставя нови стандарти при хибридните модели

Това не е фейслифт на Новата Toyota Prius, която бе представена миналата година. Това е нова, по-луксозна и по-технологична версия на модела, която ще се предлага на пазара от края на лятото под името Prius Prime. Когато бе представен новият Prius, ние без колебание го добавхме в списъкът за Най-грозен автомобил за 2015г., но днес можем с ръка на сърце да кажем, че това е един от най-добре изглеждащите хибридни модели на пазара в момента.
Технологично Plug-in хибридният Prius Prime е оборудван с по-голяма литиево-йонна батерия, която позволява на автомобилът да се намира по-често в напълно електрически режим, което пък се отразява благополучни на средният разход на гориво, който според производителя е едва 1.4л/100км. Това се постига и благодарение на активната аеродинамика, чиито коефициент на челно въздушно съпротивление е по-нисък от конвенционалният модел, а той е Cx-0.24. Според производителят Prius Prime е в състояние да измине до 35км само чрез електромотора, като скоростта не надвишава 135км/ч. Под предния капак място продължава да намира 1.8 литровия агрегат, куплиран с два електромотора чиято сумарна мощност все още не се съобщава.
Освен различният екстериор, Toyota Prius Prime разполага и с изцяло нов и значително по-луксозен интериор. Впечатление прави вертикално разположеният 11.6-инчов дисплей на инфотейнмънт системата, чрез която се управлява и климатичната инсталация. Именно тя също представлява интерес, тъй като разполага с първата по рода си термо помпа, която охлажда или затопля купето, когато хибридът се намира в напълно електрически режим. Интелигентната климатична инсталация прави своя дебют именно тек, но за на пред ще намира място в почти всички хибридни модели на марката. серийно моделът ще разполага и със значително количество асистенти за активна и пасивна безопасност, такъв за автоматично паркиране на паралелни и перпендикулярни обособени места, адаптивен автопилот, камера за заден ход и др. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар