сряда, 19 август 2015 г.

Първи снимки на новата Kia Sportage


Благодарение на тези снимки можем да видим в детайли новото поколение на Kia Sportage, което трябва да бъде представено по време на автосалона във Франкфурт. Видно е, че моделът предлага една изцяло нова визия, като дизайна е в стила на този в по-малкият кросовър - KX3. Тук обаче излъчването е значително по-екстравагантно и ще допада и на по-младите клиенти на модела. Размерите са нараснали, което се е отразило благоприятно на вътрешното пространство и товарният обем, който е нараснал с цели 40л. Аеродинамиката също е подобрена, което пък ще се отрази на разхода на гориво. На някои пазари моделът ще бъде познат и под името KX5.
 Впечатление прави и интериора, който е значително по-комфортен. На разположение ще бъде и новата инфотаймънт система с 7 или 8-инчов тъч дисплей. От фирмата твърдят, че е работено мнтого и по шумоизолацията на автомобила. 

По отношение на механиката, все още нищо не се споменава конкретно, но имайки предвид, че моделът е основан върху платформата на Hyundai Tucson / ix45, то би следвало да предположим, че и агрегатите ще са сходни. Известни спекулации сочат, че под предния капак място ще намери и новият - 1.2 литров, 3-цилиндров агрегат с принудително пълнене. Серийно всички версии ще се предлагат със задвижване на предните колела, чрез 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане ще бъдат налични 6-степенната, автоматична или 7-степенната двудискова трансмисия. Задвижването 4х4, също ще се предлага срещу доплащане. Повече информация за модела, както и официалните снимки ще станат ясни до броени дни и ще бъдат добавени към този пост.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Двигатели:
4-цилиндров, 1.6 литров с директно впръскване на горивото и мощност 132к.с. Същият ще се предлага и с принудително пълнене на цилиндрите и мощност 177к.с. Серийно те ще са куплирани с 6-степенна, механична трансмисия, но агрегата с турбо пълнене ще може да се комбинира и с 7-степенната, DCT трансмисия.
Дизеловите версии ще разчитат на познатият, 1.7 литров агрегат с мощност 115к.с., както и на обновеният, 2.0 литров агрегат чиято мощност е вече 184к.с. За сега нищо не се споменава относно възможността в по-късен етап под предния капак място да намери 1.2 литровия, 3-цилиндров агрегат. Продажбите на новата Kia Sportage ще започнат в началото на следващата година.




Няма коментари:

Публикуване на коментар