неделя, 25 март 2012 г.

Citroën DS 9 Concept ще бъде представен в Пекин





















На автосалона в Пекин, който отваря врати следващия месец френската компания ще представи нов концептуален модел, който доразвива идеята за нов флагман на марката. За разлика от показаният преди няколко Citroen Metropolis, новият концептуален модел е значително по-култивиран, а габаритите по-приемливи. Неговото име е DS9 и най-вероятно това ще бъде върховия модел в гамата. Проектиран изцяло в Китай, новият модел ще бъде предназначен предимно за местния пазар, като производството му ще се осъществява в заводите на Changan.
Миналата година разбрахме, че Citroen Metropolis и Revolte влизат в серийно производство, ноето ни кара да бъдем сигурни, че подобен модел наистина ще има. До колко обаче производствената версия ще прилича на концптуалния модел ние не се наемаме да прогнозираме, но дори и 20% от това, което виждаме пред нас да бъде внедрено в серийния модел ще допринесе за една изключително авангардна линия.
Относно задвижването също няма официална информация, но най-вероятно концепцията ще разполага с идентично хибридно задвижване, като в концепцията Peugeot HX1 паказана преди половин година.


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Дългият 4.93м. концептуален модел се задвижва от 1.6 литров, бензинов - турбо агрегат с мощност 225к.с. съчетан с електромотор чиято мощност е 70к.с. Според наличната информация максималната скорост на модела е 244км/ч, а времето за ускорение от място става за 5.4 секунди, като трябва да се има предвид, че общото тегло на DS9 e 1500кг. Благодарение на хибридното задвижване, средния разход на гориво е 1.7л/100км., а количеството Со2 изхвърляно в атмосферата е едва 39гр/км.

Няма коментари:

Публикуване на коментар