сряда, 13 март 2024 г.

Първи снимки на Mini Aceman


Вторият модел на английската марка произвеждан в Китай, след новото Mini ще бъде производствената версия на Mini Aceman Concept. Очаква се Mini Aceman да бъде наличен на пазара още това лято, като ще наследи едновременно петвратата версия на предходното Mini, както и Mini Clubman, които няма да получат реални наследници. Новият модел ще има за задачата да поеме овакантеното място от споменатите модели въпреки, че ще се предлага само с електрическо задвижване и е базиран върху разработената съвместно Great Wall платформа, върху която се уповава и тривратото Mini. 

Според информацията, Mini Aceman е с дължина от 4.08 метра и реално е хеч модел с леко увеличен клиренс, но благодарение на удълженото междуосие ще предлага значително по-добро пространство на втория ред седалки, както и за багаж в сравнение с тривратият си събрат. Снимки на интериора липсват, но със сигурност той ще бъде идентичен с този на тривратият модел. 

Същото се отнася и за задвижването. Очаква се Mini Aceman да се задвижва от електромотори с мощност от 184 или 224 к.с., задвижващи предните колела. Наличните батерии ще са с капацитет от 40 и 54 кВтч. и ще осигуряват автономия от около 400 км. В края на април месец ще се състои официалната премиера на модела, след което ще бъдат добавени още снимки и информация за него. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Първият изцяло електрически кросоувър на марката ще се предлага на пазарите в Европа, Китай и Азия в две версии на мощност и четири нива на оборудване. Тъй като моделът е основан върху платформата на Новото Mini, то задвижващата технология е идентична с тази на градският електрически хеч. Базовата версия на Aceman ще разчита на електромотор с мощност от 184 к.с. и тягова батерия с капацитет от 40.7 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия до 310 км. Клиентите които искат повече мощност и автономия ще трябва да се насочат към версията с мощност от 218 к.с. и 54.2 кВтч. батерия, която предлага автономия до 406 км. 

Цените на модела все още не са оповестени, но имайки предвид, че Mini Aceman ще се изправи срещу модели като: Fiat 600eJeep Avenger и Peugeot 2008 и знаейки, че Мini EV стартира от 32 900 евро, то трябва да очакваме ценовата листа да започва от  поне  34 000 евро. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар