сряда, 13 март 2024 г.

Restmod: Carbon Shelby GT500CR Centennial Edition


Американската компания Classic Restorations, представя рестомод на класическият Ford Mustang от 60-те години, който ще бъде произведен в серия от 10 бройки с цена от 625 000 долара всяка. Carbon Shellby GT500CR Centеnnial Edition притежава карбонова каросерия с интегрирани червени нишки, които образуват състезателна лента допълнена от червени линии. Според производителят, общото тегло на купето е с 300 кг., по-леко от това на оригинала със стоманена каросерия, което допринася и за впечатляващите динамични характеристики на модела. 

За задвижване е използван компресорен, V8-цилиндров агрегат с работен обем от 5.0 литра и мощност от 811 к.с. Той е куплиран с 6-степенна, механична трансмисия от Tremec и ускорява моделът до 100 км/ч. от място за 3.2 секунди. Максималната скорост също е значително подобрена и сега тя достига 304 км/ч. За обуздаването на модела се грижи спирачна система със шест бутални, предни и четири бутални задни апарати от Wilwood. Кормилната уредба също е нова и разполага с електрически усилвател. 

Интериорът на GT500CR Centennial Edition също е впечатляващ с висококачествените материали, а дървеният волан в контраст с белите циферблати и спортните алуминиеви педали добавят неподправен стил. Не липсват и модерни технологии, като мултимедия с озвучителна система от Focal, вградена в централната конзола. Classic Restorations съобщава, че 100 000 долара от цената на  Shelby GT500CR Centennial Edition ще бъдат дарени на Американската сърдечна асоциация в чест на Carroll Shelby, който почина през 2012 от сърдечно заболяване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар