четвъртък, 28 септември 2023 г.

Genesis GV80 Coupe представен официално в Сеул

 В Южна Корея, бе представена производствената версия на Genesis GV80 Coupe Concept, като остава вярна на концепцията по отношение на дизайна и разлики почти не се забелязват. За радост на феновете, дори спойлерът в задната част от типа "патешка опашка" е запазен, заедно с опционалните 22-цолови джанти. 

За изненада може да се приеме изцяло новият интериор с 27-инчов, OLED дисплей обединяващ цифровият инструментален панел и инфотайнмънт системата. Воланът е с плоско дъно, а висококачествените материали от карбонови сплави, дърво и алуминии допринасят за първокласна атмосфера. Климатичната инсталация е читиризонова, а возещите се на втория ред седалки разполагат с опционални 14.6-инчови дисплей прикрепени към облегалките на предните седалки, от които имат достъп до стрийминг платформите. Серийно на борда място намира подобрена версия на пакета за безопастност ADAS, както и 10 въздушни възглавници. 

За задвижване Genesis GV80 Coupe, разчита на 2.5 и 3.5 литровите, бензинови турбо мотори с мощност 304, 380 и 415 к.с., като най-мощната версия е оборудвана с 48-волтова лека хибридна система и лаунч контрол. Серийно всички агрегати са куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар