вторник, 18 април 2023 г.

Новото поколение на Lexus LM ще се предлага и в Европа

 Четири години след представянето на Lexus LM с който японците сондираха пазара в Китай на подобен тип MPV модели, марката представя второто поколение на модела и повишава залога в автомобилният лукс и същевременно показва кой е първият. не е тайна, че напоследък повечето китайски производители се надпреварват, кой ще предложи по-луксозен MPV модел, като същевременно всички копират от Toyota Alphard, която бе първият подобен модел на китайския пазар. Първото поколение на Lexus LM, бе базирано именно на този модел, а сега японците представят неговото ново поколение, което ще се предлага в още 60 държави, включително и такива на стария континент, но не и в САЩ. 

Новият модел се базира на GA-K модулната платформа на марката, която е основа за модели като: Toyota Grand Highlander , Avalon и др. С дължина от 5.12 метра и междуосие от точно 3 метра, моделът ще предлага място за 4, 6 или 7 човека като първите два реда седалки са индивидуални кресла. За комфорта на возене се грижи адаптивното окачване, а оборудването е изключително богато. Пред водача място намира виртуален панел с цифров инструментален панел и огромен екран за инфотайнмънт системата. Коженият салон, системата с камери и обзор от 360 градуса, аудио система от Mark Levinson са част от базовото оборудване на модела. Най-луксозната версия с четири места предлага 48-инчов екран, хладилник на борда, осъвършенствана климатична инсталация, която следи температурата на лицето, ръцете и краката на всеки пасажер. 

Все още няма официална информация относно задвижването на новият Lexus LM, но производителят съобщава, че моделът ще се предлага в две хибридни версии с 2.5 литров атмосферен и 2.4 литров, турбо бензинов мотор. Повече информация за тях ще бъде добавена в по-късен етап. Иѝмайки предвид хибридното задвижване и липсата на електрическо такова, то се предполага, че Lexus LM ще се изправи в Китай срещу модели като: Denza D9Hongqi HQ9 и Buick GL8 Century.




 


Няма коментари:

Публикуване на коментар