вторник, 16 април 2019 г.

Lexus LM с претенции за най-луксозният MPV модел на пазара

Какво ли не правят производителите за да бъдат забелязани от китайските потребители. Днес в Шанхай, официално бе представен първият MPV модел с емблемите на Lexus. Благодарение на факта, че марката е под шапката на Toyota, същата инвестирала огромни средства в разработката на моделното семейство LM. Реално това е визуално променена Toyota Alphard, която е в края на своя жизнен период. Визуалните промени са видими от пръв поглед и дизайна е съобразен с този на останалите модели на Lexus. 
Що се отнася до механиката, то там промени няма. За задвижване Lexus LM ще разчита на бензиновият 3.5 литров мотор, а хибридната модификация на 2.5 литровият агрегат познати от Alphard. 
За разлика от механиката обаче интериора на Lexus, предлага една съвсем нова обстановка. Може да се каже, че той е изцяло нов, като впечатление прави инфотайнмънт системата с широкоекранен тъч дисплей. Цялата същност на луксозният ван обаче се усеща в салона за пътници, който в най-скъпото си изпълнение ще бъде отделен от предните две седалки. Там обстановката е първокласна характерна за презокеанските лайнери, а пред двете кресла с масажираща и охлаждаща функция е монтиран 26-инчов дисплей, който може да бъде свързан към мобилните устройства. За добрата обстановка се грижи и озвучителната система с 19 високоговорителя, а в 14 литровия хладилник спокойно може да бъде охладено скъпо шампанско. Нормалните версии обаче ще разполагат със седем отделни седалки разположени в конфигурация от три реда.  
Продажбите на Lexus LM ще започнат още тази пролет, като първоначално моделът ще се предлага само в Китай. Голяма вероятност обаче има един от основните пазари да бъдат Саудитска Арабия и Русия. Цени все още не се съобщават.

Няма коментари:

Публикуване на коментар