вторник, 21 юни 2022 г.

Buick GL8 Century засенчва Rolls Royce и Maybach по отношение на лукса

 Производствената версия на Buick GL8 Flagship Concept , бе представена в Китай, като хиперлуксозна модификация на настоящия - Buick GL8 Avenir. Дизайна е видимо по-смекчен, тъй като сегашната структура на GL8, не позволява кой знае какво развихряне на дизайнерите, но въпреки това следва плътно стила на концепцията в резултат на което не може да се отрече факта, че Buick GL8 Century изглежда подобаващо и изкачва MPV моделите в нова категория. 

Въпреки, че официалната премиера на модела се състоя в началото на месеца, към момента все още няма официална информация относно задвижването на GL8 Century. Вместо това, производителят отделя специално внимание на луксозният интериор и то в пасажерската му част, която е отделена от предните седалки с колосален екран. Пасажерите в комфортното пространство със звезден покрив по подобие на Rolls Royce се радват на отделни кресла снабдени с обдухваща и масажна функции, а в подглавниците е вградена звукова система Bose. 

За сега Buick GL8 Century ще се предлага само в Китай, като цените не са споменати. Очакваме в най-скоро време да станат достъпни и останалите подробности относно луксозният MPV модел, които ще бъдат добавени към този пост, заедно с още снимки на интериора. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

За задвижване Buick Century, разчита на 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 237 к.с., куплиран с лека хибридна система с 48 волтов стартер-генератор и 9-степенна, автоматична трансмисия. 

Луксозният MPV модел ще се предлага само във версия Avenir с 4 и 6 места. Пред водача място намира инструментален клъстер с два сдвоени екрана, като новото тук е липсата на скоростен лост, който е преместен на кормилната колона. Серийно за модела са налични кожената тапицерия, панорамен покрив и озвучителна система с шумоподтискаща функция. Върховата версия  е с отделено задно отделение и 32-инчов дисплей, видеокамери за конферентни връзки, хладилник с обем 13 литра и допълнителен 18-инчов екран между седалките с масажна функция.



Няма коментари:

Публикуване на коментар