неделя, 19 юни 2022 г.

Новият Morgan 3 Wheeler с цена от 54 000$

 Новото поколение на емблематичният модел Morgan 3 Wheeler, вече заслужава да му се обърне подобаващо внимание, тъй като претърпява радикално развитие, което е довело да отпадането на 2-цилиндровият, V-образен мотоциклетен агрегат датиращ от 30-те години на миналия век. Новият модел разполага и с изцяло нова стоманена конструкция, но запазва ретро излъчването и формулировката на триколесна машина.

За задвижване новият 3 Wheeler, разполага с 1.5 литров, атмосферен, 3-цилиндров мотор доставян от Ford, който доставя 118 к.с., към задното колело, чрез 5-степенна, механична скоростна кутия. Според производителят, хората които имат смелост да усетят скоростта на модела могат да развият 209 км/ч., а времето за ускорение до 100 км/ч. от място възлиза на 7 секунди, което може да се сравни с 3 секундно ускорение в нормален автомобил. Имайте предвид, че всичко това се случва с предни гуми, чиито размер е 130/90 R20 и реално не сте защитен по никакъв начин от малки камъчета или дори насекоми, чиито вкус ще усетите неминуемо по време на управление. 

Morgan 3 Wheeler вече предлага и значително повече комфорт в кокпита. Двуместният модел разполага с подгряваща система на седалките и дори слот за зареждане на телефони. На централно място на арматурното табло е разположен цифров инструментален панел с дизайн вдъхновен от този, на изтребителите през 2-та световна война. Пред водача място намира и дигитален спидометър с размерите на часовник. Производителят дори се е постарал да осигури символично багажно пространство зад седалките. 

Английският производител вече събира поръчки за новият си триколесен модел, като цената започва от 54 000$. Първите бройки трябва да пристигнат до своите собственици до края на тази година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар