четвъртък, 9 февруари 2023 г.

Toyota Grand Highlander предлага място за 8 човека

 Японците смятат, че между Toyota Highlander и Toyota Sequoia има място за още един SUV и представят триредовата Toyota Grand Highlander. Както се досещате, пълноразмерният SUV модел е насочен към семейните клиенти в САЩ и ще бъде представен официално по време на автосалона в Чикаго, който отваря врати тази седмица. Моделът е построен върху удължената платформа от Highldnder и въпреки, че използва същото име и механика, той притежава собствена, по-консервативна визия. За съжаление все още не са публикувани общите габарити, но най-вероятно към дължината на двуредовата версия ще бъдат добавени около 15 см., които са достатъчни за да отворят място за третият ред седалки. 

Интериорът е елегантен, а бъдещите собственици ще могат да поръчат Grand Highlander във версия с 7 или 8 места. Базовото оборудване е богато с 12.3-инчов цифров инструментален панел пред водача и също толкова голям дисплей за инфотайнмънт системата с гласов контрол. Кожените ел. саделаки, електрическа задна врата, множество USB-С конектори и 13 поставки за чаши също са част от базовото оборудване. На борда място намира и последната версия на пакета за безопасност - Toyota Safety Sence, който предлага възможност за автономно шофиране от 2-ро ниво. HUD дисплея, панорамният покрив, LCD огледалото за задно виждане, пакета от камери с обзор 360 градуса и мн. др. ще се предлагат срещу доплащане. 

Toyota Grand Highlander ще се предлага с три възможности за задвижване. Базовата версия разчита на 2.4 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 269 к.с., куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните или четирите колела. Над него е позиционирана хибридната версия с 2.5 литров, атмосферен мотор съчетан с електромотор на задната ос и е-CVT трансмисия, чиято обща мощност достига 246 к.с. На върха на гамата е позиционирана версията Hybrid Max с 2.4 литровият, турбо мотор и електромотор, чиято обща мощност достига 367 к.с. При нея е налична 6-степенна, автоматична трансмисия задвижваща перманентно и четирите колела. Според информацията, тази версия ускорява до 100 км/ч. от място за 6.3 секунди, а общото и тегло възлиза на 2.3 тона. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар