петък, 12 август 2022 г.

Hongqi HQ9 е първият MPV модел на марката

Не е тайна, че в последните няколко годени всеки самоуважаващ се автопроизводител, трябва да предлага на пазара и луксозен MPV модел, за да бъде оценен достойно от конкуренцията. Този тип превозни средства се оказват търсени от местните бизнесмени, тъй като предлагат комфорт, разточително пространство и не на последно място лесният достъп до купето. Само през последната година на местния пазар ке появиха модели като: Maxus G90Voyah DreamerDenza D9Buick GL8 Century , Zeekr 009 и т.н., а сега на небосклона някак си закъсняло се появява и предложението на Hongqi.

За разлика от повечето свои конкуренти Hongqi HQ9 ще се предлага с конвенционално задвижване. Под капака на луксозният MPV, място намира 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 252 к.с. куплиран с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. В по-късен етап се предвижда и Plug-in хибридна версия, чиито характеристики все още са тайна. 

С дължина от 5.22 метра и междуосие от 3.2 метра, моделът предлага завидно пространство в интериора, който ще се предлага във версии с 6 или 7 места. При всички случаи комфорта е на висота, като първите два реда са с индивидуални кресла оборудвани с масажна и вентилираща функция. Пред водача логично, място намира цифров инструментален панел и широкоекранен дисплей за мултимедийната система. Климатичната инсталация е двузонова, а задното отделение на салона се обслужва от индивидуална климатична инсталация. панорамният покрив също е предвиден да служи само за возещите се на втория и третия ред седалки. 

Продажбите на Hongqi HQ9 в Китай ще стартират от есента с цена от 59 000 долара, което е безплатно на фона на исканите 215 000 долара за SUV модела - Hongqi LS7

Няма коментари:

Публикуване на коментар