вторник, 9 август 2022 г.

Първи снимки на Zeekr 009

 Вторият модел на китайската марка е електрически, бизнес MPV, който предлага място за 6 човека с индивидуални кресла в конфигурация 2+2+2 места. С дължина от 5.21 метра и междуосие - 3.2 метра не трябва да се притесняваме за пространството в купето. Дизайна Zeekr 009 е в нов стил за марката предлагаща луксозни, електрически модели на Geely, като характерен белег тук е С-колоната във форма на перка на акула. 

Новото предложение на марката е базирано върху платформата от Zeekr 001, която стана основа и за Lotus EletreRadar RD6Smart #1 и предстоящият Рolestar 5. Това е предпоставка за наличието на солидни и доказани технологии. Производителят все още не е разпространил официалните характеристики на модела, но източници близки до марката споделят, че за задвижване моделът ще разчита на един или два електромотора, за които ще се предлагат батерии с капацитет от 86 или 100 кВтч. Очакваната автономия е между 500 и 700 км. в зависимост от версията. 

Официални снимки на интериора все още липсват, но се надяваме те да станат достояние преди официалната премиера на Zeekr 009, която ще се състои на 26-ти август по време на автоизложението в Чънду. Повече информация, както и снимки ще бъдат добавени към този пост. 

++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация електрическият, луксозен - MPV модел ще се задвижва от два електромотора задвижващи съответно предните и задните колела с обща мощност от 544 к.с., като предните колела ще се включват сами при нужда. по този начин се спестява енергия, която в случая е доставяна от батерия с капацитет 116 кВтч., която според производителят осигурява автономия от 676 км. Налична е и версия с 140 кВтч.,  литиево-никел-кобалт-манганова батерия и автономия от 830 км. Общото тегло на Zeekr 009 е 2830 килограма, а максималната скорост която може да достигне е 190 км/ч. Въздушното окачване осигурява максимален комфорт на возене. Производителят съобщава още, че неговият MPV модел е най-безопасният на пазара със своите серийно предлагани над 30 асистента за подпомагане на шофирането включително и автономната система за шофиране с 12 ултразвукови радара и множество HD камери. Продажбите на електрическият MPV модел в Китай ще започнат още този месец с цени от 76 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар