неделя, 17 юли 2022 г.

Sportequipe е новият бранд на DR, който ще се предлага и в България

 Италианската марка DR, която предлага в Европа, преработени модели от гамата на Chery, представя нова подмарка насочена към клиентите с по-изискан вкус с името Sportequipe. първоначално моделната гама на новият бранд ще се състои от пет модела, като повечето са познати от портфолиото на DR. Дизайна на моделите е преработен и придобива лайфстайл излъчване, като ще има възможност и за персонализиране на модели при желание от страна на клиентите. 

Първият модел е нов за Европа и е базиран на представеният наскоро електрически, градски модел в Китай - Chery Small Ant Charme. Неговото име е Sportequipe S1 и ще се предлага с електромотор с мощност 61 к.с. Максималната скорост на модела е ограничена на 120 км/ч., а автономията ще възлиза на 210 км. 
По-нагоре в гамата е позициониран моделът Spotequipe S5, който е познат в Европа като DR 5.0. Неговият дизайн обаче е значително променен поне в предната си част и е съобразен с дизайнерската линия на останалите модели от новият бранд. Двигателят е същият - 1.5 литров, бензинов с принудително пълнене, чиято мощност обаче е увеличена на 154 к.с. 

Sportequipe S6 e версия на DR F35  и по подобие на S5, неговият дизайн също е претърпял значителни промени. Предлаганият мотор за модела е с работен обем от 1.6 литра, турбо бензинов с директно впръскване на горивото и мощност от 200 к.с. 

На върха на гамата е разположен базираният на DR 6.0, флагмански модел наречен Sportequipe S7. при него разлика в задвижващият агрегат няма и ще бъде наличен с 1.5 литровият, турбо мотор с мощност 160 к.с. 


Не е забравен и товарният модела на марката, който се предлага от тази година в Европа, под името ЕVO Pick-Up. Той ще носи името Sportequipe SK и ще разчита на турбодизелов - 2.0 литров мотор с мощност 136 к.с. 

Всички модели на новата марка ще се предлагат с богато стандартно оборудване, но за момента марката не е разпространила снимки на интериорите, както и информация относно цените. Продажбите на всички споменати модели в Италия, Испания, Гърция и България, трябва да започнат до края на тази година. Също така марката възнамерява да предлага на пазара спортни стоки и аксесоари с марката Sportequipe. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар