вторник, 23 ноември 2021 г.

Maxus Mifa 9 с цени от 38 000 евро

 Производствената версия на Maxus MIFA Concept, бе представена в Китай, под името Maxus Mifa 9. Електрическият MPV модел е построен върху изцяло новата платформа на марката предназначена за електрически задвижвани превозни средства, която ще стане основа за почти всички бъдещи нейни модели с нулеви емисии. Дизайна максимално се приближава да този на концептуалният модел, но е смекчен в предвид серийното производство на модела. 


За задвижване Maxus Mifa 9, разчита на електромотор позициониран на предния маст и задвижващ съответно предните колела с мощност 245 к.с. Литиево-йонната батерия е с капацитет от 93 кВтч. и осигурява автономия до 520 км. В по-късен етап производителят обещава наличието на по-мощна батерия, която ще осигури автономия до 640 км. 


Интериора е далеч от този представен в концепцията, но все пак е достатъчно модерен с огромен цифров панел разпростиращ се по цялата ширина на таблото с три 12.3-инчови широкоекранни дисплея. Двата малки екрана за камерите заместващи страничните огледала са отпаднали в серийният модел, но така или иначе общият брой на екрани в триредовият модел е десет. Всички шест индивидуални кресла са с ел. задвижване и снабдени с вентилация и масажна функция (в най-високото ниво на оборудване), като разполагат и с интегриран 5.7-инчов дисплей в подлакътника, чрез който се управляват желаните функции и дори чрез тях може да се сърфира в интернет. На борда място намира и автономна система за шофиране от 3-то ниво, а биометричната система разпознава не само водача, а и неговите спътници, като им предоставя последните зададени от тях настройки на климатичната инсталация, позицията на седалките и дори последните отворени страници по време на сърфирането в интернет. 


Продажбите на Maxus Mifa 9, започват от май месец, 2022 година с цени от 269 900 юана. За сега експорт не се очаква, но най-вероятно, след като моделът бъде обновен с по-голямата батерия моделът ще се предлага и на други пазари, включително и такива в Европа. 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар