понеделник, 31 май 2021 г.

Maxus MIFA Concept въвежда марката във второто десетилетие на новия век

 Китайската марка Maxus, която е собственост на SAIC, представя концепция на електрически MPV модел, чието производство трябва да започне още тази година. С концепцията Maxus MIFA, дебют прави и новата моделна платформа на компанията предназначена за електрически превозни средства, като тук се демонстрира и пълният и капацитет ва възможностите.


Концепцията на електрически MPV е презентирана като: интелигентно, флексибъл превозно средство предлагащо ориенталски чар, смесен с футуристичните виждания на дизайнерите на марката. Кубичния екстериорен дизайн в никакъв случай не прави модела да изглежда тромав и тежък, но допринася за пълноценното използване на вътрешното пространство.


Интериора за сега не е показан и марката разпространява само негови скици, които показват високотехнологична обстановка, без физически бутони и множество дисплеи свързани в общ блог разпростиращ се по цялата ширина на купето. Автономната система за шофиране е задължителна част от оборудването на концептуален модел, а тук същата може да паркира самостоятелно, след като всички пасажери излязат от автомобила. 


За задвижване Maxus MIFA, разчита на четири електромотора с обща мощност от 671к.с., които го ускоряват от 0 до 100км/ч. за само - 3.8 секунди. Батерията е от ново поколение - тройно литиева със сух пълнеж, което според производителят е бъдещето в развитието на тази технология. Капацитета не се споменава, но марката гарантира, че автономията може да достигне до 800км. 

За нас остава отворен въпроса, колко от това което виждаме днес ще бъде пренесено в серийният модел, но отговор на това ще научим през ноември месец. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар