четвъртък, 5 октомври 2017 г.

Range Rover и Range Rover Sport с фейслифт и Plug-in хибридна версия

Дойде време за обновяването на Range Rover и Range Rover Sport. Външните промени включват нови брони, нов дизайн на радиаторната решетка и  серийни LED светлини. В интериора също се наблюдават промени и то осезаеми. Графиката на инструменталния панел пред водача е нова, а на централният панел място намира LCD дисплей, чрез който се управляват функциите на климатичната инсталация. Нова е и мултимедийната система, чиито екран е  вече с размер - 10.5 инча. Безконтактният достъп и стартиране вече са налични и за този модел, а като допълнителен аксесоар марката предлага SMART часовник, чрез който собствениците ще могат да бъдат в непрекъснат контакт с автомобила и да следят неговите параметри от дистанция. 
По-интересно е наличието на Plug-in хибриден модел в гамата, снабден с 2.0 литров, бензинов агрегат, куплиран с електромотор, чиято комбинирана мощтност възлиза на 404к.с. Според данни предоставени от производителя Range Rover Sport P400e, може да измине до 51км. само благодарение на електричеството съхранено в литиево-йонната батерия, а  ускорението до 100км/ч става за 6.3 секунди, като максималната скорост е 220км/ч. Всичко това става със среден разход от едва 2.3л/100км, за който сме убедени, че не може да бъде постигнат в реални условия. 
Доста по-бърз е Range Rover Sport SVR, чиято мощност на 5.0 литровият, V8-цилиндров, компресорен агрегат е увеличена на 575к.с. Ускорението тук е 4.3 секунди до 100км/ч, от място, но максималната скорост продължава да бъде ограничено на 260км/ч.
Останалите агрегати познати от актуалният модел, остават в гамата без промяна. Трансмисията при всички случаи е 8-степенна, автоматична предаваща движението към четирите колела. Продажбата на обновената версия на версията Sport ще започнат от началото на следващата година, като цените във Великобритания ще започват от 61 315 паунда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар