сряда, 1 март 2017 г.

Range Rover Velar с премиера в Женева

За появата на нов, спортно ориентиран модел в гамата на марката се заговори още миналата година и неговата поява не е изненада. Това е петият модел в гамата, който ще бъде позициониран ценово между Range Rover Evoque и Range Rover Sport. Неговото име е Velar и е презентиран в Женева, като SUV купе, което трябва да открадне клиенти от BMW X6Mercedes GLE Coupe и разбира се Porsche Cayenne. За целта дизайнерите са се постарали да предадат изтънчен вид на модела, като доразвиват дизайнерската линия наложена в последните модели на марката. Дръжките на вратите например са скрити, а за по-спортно излъчване задният прозорец е с по-голям наклон. 
Относно механиката не се знае много, но е ясно, че Range Rover Velar е построен върху платформата на Jaguar F-Pace и ще разчита на 4, 6 и 8-цилиндрови бензин и дизелови агрегати куплирани с автоматична трансмисия предаваща движението към четирите колела. Хибридна версия също ще има, като вероятността за модификация с нулеви емисии също е голяма. 
Интериора е типичен за моделите на марката, но предлага нови стандарти в управлението на различните системи. Скоростният лост, както и всички бутони липсват, а за подаване на нужната информация се грижат три дисплея, два от които са разположени на централната конзола. Голяма част от командите пък се управляват от сензорни контролери разположени на волана. 
Точната цена на модела не се споменава. Неговото производство ще се осъществява в Англия, а продажбите трябва да започнат най-късно в края на лятото. Повече информация, както и снимки с висока резолюция ще бъдат добавени до броени дни.
+++++++++++++++++++++++++++++
Първоначално моделът ще бъде предлаган с 4 и 6-цилиндрови, бензинови агрегати с работен обем от 2.0 и 3.0 литра чиято мощност варира между 250 и 380к.с. Дизеловите версии ще разполагат с 2.0 литровия мотор във версии на мощност от 180 и 240к.с., както и на 3.0 литровия дизел с мощност 300к.с. Ускорението от 0 до 100км/ч в зависимост от модификацията ще варира между 8.1 и 5.3 секунди, максималната скорост е между 209 и 250км/ч, а средния разход на гориво е в рамките на 5.4 и 9.7л/100км. Цените в Германия ще започват от 54 600 евро.


Няма коментари:

Публикуване на коментар