сряда, 8 февруари 2012 г.

Официални снимки на Acura ILX и новата RDX






От японската компания официално разпространиха първите снимки на новите Acura ILX и Acura RDX, чиято официална премиера ще се състои по време на автоизложението в Чикаго. Изненади няма, тъй като ние видяхме как ще изглеждат моделите още през януари месец по време на автосалона в Детройт, където бяха представени като концепции.
Както знаем компактния седан ILX, споделя платформата на Honda Civic и ще бъде най-евтиният модел в гамата на фирмата. Дизайнерите са направили всичко възможно за да разграничат двата модела, както от вън - така и от вътре. За задвижване седанът ще разчита на три бензинови агрегата.
Първият е 2.0 литров, 4-цилиндрон в с мощност 150к.с., куплиран с 5-степенна автоматична трансмисия. По-големият 2.4 литров агрегат е куплиран с 6-степенна механична трансмисия, а неговата мощност възлиза на 201к.с. Най-икономичната версия ще бъде безспорно тази оборудвана с хибридно задвижване. То ще бъде съчетано с 1.5 литров мотор куплиран с CVT трансмисия. От фирмата гарантират, че средния разход на гориво няма да надхвърля 5.5л/100км.
Новото поколение на кросоувъра RDX, вече ще разчита само на V6-цилиндровия бензинов - 3.5 литров агрегат с мощност 273к.с. Куплиран с изцяло новата 6-степенна автоматична трансмисия с автоматично прехвърляне на въртящия момент от предните към задните колела, моделът ще предлага сигурно движение във всякакви климатични условия без да има претенции за офроуд качества. Цени за сега не са обявени, но е ясно, че в САЩ продажбите на новите модели ще започне още от пролетта на тази година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар