неделя, 8 септември 2024 г.

Wuling HongGuang EV е колата, която ще ви накара да обикнете градския транспорт

 

Китайската марка Wuling представи автомобила, който със сигурност ще ви накара да преосмислите всичко, което знаете за автомобилите. Пред вас застава Wuling Hongguang EV - мобилната версия на вашата любима кутия за обувки, само че с колела. На пръв поглед, Hongguang EV изглежда като плод на кръстоска между голям хладилник и детска играчка. Дизайнът му е толкова незабележим, че вероятно ще го сбъркате с паркиран стълб. Като цяло новият бюджетен модел на марката е базиран на Wuling Confero, но по неразбираеми за нас причини е презентиран като електрическа версия на Wuling HongGuang, който все още се предлага на пазара и то със задоволителен успех. 

Производителят е променил значително платформата на Conferno, като е интегрирал на задния мост електромотор с мощност 101 к.с., който идва директно от Wuling Bingo Plus. На разположение за модела е литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет от 32.6 кВтч., която би трябвало да осигурява автономия на тежащият 1275 кг. модел от поне 300 км., при положение, че максималната скорост е ограничена на 135 км/ч. Срещу доплащане моделът може да бъде оборудван с възможност за бързо зареждане и в рамките на 30 минути ще може да заредите батерията от 30 до 80%. В противен случай ще трябва да чакате най-малко 9 - 10 часа за да заредените енергия достатъчна  да изминете заветното разстояние, но ако имате бърза работа това можете да направите  и с колело, което би ви спестило време. 

Интериорът на Hongguang EV е толкова опростен, че дори спартанците биха я намерили за прекалено семпъл. Пластмасата е навсякъде, а единственото нещо, което прилича на екран, е малкият дисплей на часовника. Все пак пред водача място намира цифров инструментален панел, а срещу доплащане е предвидена и инфо-развлекателна система с 8-инчов плаващ екран. Седалките разположени в конфигурация 2+3 или 2+2+2 места, а багажникът осигурява впечатляващо пространство от 2.8 кубични метра, ако бъдат сгънати вторият и третият ред седалки заедно с тази на пасажера. В серийното оборудване все пак влизат неща като: климатик, ел. пакет и две въздушно възглавници, а системите за подпомагане на шофирането се свеждат до ABS.

Все пак моделът разполага и с един плюс - цената от 8 500 долара. Hongguang EV е толкова евтин, че може да си купите два-три от тях за цената на един приличен EV велосипед. Така че, ако търсите екологично чист начин да се придвижите от точка А до точка Б, без да привлечете вниманието на никого, тогава Hongguang EV е идеалният автомобил за вас. Просто не очаквайте доволни физиономия на возещите се по време на пътуване. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар