събота, 7 септември 2024 г.

BYD Sea Lion 05 е поредният хибриден кросоувър на марката

 

Амбициите на китайската марка BYD стигат до върховете на автомобилната индустрия, а последният им удар е Sea Lion 05 – хибриден кросоувър, който ще се предлага обещава да разтърси пазара в Китай. Sea Lion 05 е тясно свързан с новото поколение на BYD Song Pro, чиято официална премиера все още не се е състояла въпреки, че на скоро видяхме неговите първи изображения. За разлика от него, пред нас са официалните изображения на Sea Lion 05, чиято официална премиера ще се състой съвсем скоро. от тях можем да видим аеродинамичните линии на купето, големите прозорци и LED светлините, които му придават футуристичен вид с който трудно може да остане незабелязан. Но дизайнът не е само за показ. Той е подчинен на функционалността. Високата линия на покрива осигурява максимално пространство за пътниците и багажа, а ниският под улеснява товаренето и разтоварването.

Снимки на интериора все още липсват, но очакваме там място да намери голям централен екран от който ще се контролират почти всички функции на автомобила с размер от поне 15.6-инча. С дължина от 4.71 метра и междуосие 2.71 метра, моделът ще предлага място за 5 +2 места. Един от най-големите плюсове на Sea Lion 05 е неговата практичност и цена, която се очаква да бъде в рамките между 14 100 и 21 170 долара в зависимост от версията.

За задвижване BUD Sea Lion 05 разчита на Plug-in хибридната технология DM-i от 5-то поколение, която комбинира 1.5 литровият, атмосферен бензинов мотор с мощност 99 к.с., съчетан с електромотор с мощност 160 к.с. Тяговата батерия на борда е с капацитет от 18.3 кВтч. и може да осигури до 93 км. движение в изцяло електрически режим. Средният разход обявен от производителят е 4.9л/100км., а максималната скорост която може да постигне моделът е 180 км/ч. С пъна батерия и резервоар BYD Sea Lion 05 може да измине 2000 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар