понеделник, 9 септември 2024 г.

Концепциите за търговски превозни средства на Kia ще станат реалност още следващата година



Кia прави сериозна заявка за лансирането на своето търговско семейство PBV (Purpose Built Vehicle), което бе представено като концепции по време на изложението CES в Лас Вегас. Там електрическите търговски средства предизвикаха интерес, но не бяха приети на сериозно, а просто като визия за бъдещето на този тип превозни средства. Сега обаче корейците ще представят своите концепции на предстоящото изложение в Хановер, което ще се проведе следващата седмица. 

Kia PBV представлява значителен скок в развитието на автомобилната индустрия, благодарение на интегрирането на редица иновативни технологии. Една от ключовите характеристики на тези превозни средства е електрификацията и новата специално създадена за това моделно семейство платформа. Вместо традиционните двигатели с вътрешно горене, Kia PBV разчитат на мощни батерии и електрически мотори. Това не само намалява вредните емисии, но и осигурява тиха и плавна работа. Електрическите превозни средства предлагат усъвършенствани софтуерни решения, безжични актуализации и отличен товарен капацитет съчетани с отлична маневреност и нисък под. първият модел от търговското семейство на марката - Kia PV5, трябва да бъде наличен на пазара в края на  2025 година, а две години след това ще бъдат представени по-големият негов събрат PV7, както и градският PV1, предназначен за малкият частен бизнес.  

Според информацията, всички модели ще са оборудвани с никел-манганова-кобалтова батерия или литиево-желязо-фосфатна такава за по-евтините версии. Батериите, използвани в Kia PBV са с висока енергийна плътност, което позволява на автомобилите да изминават значителни разстояния с едно зареждане. Освен това, Kia разработва бързи зарядни системи, които значително съкращават времето за зареждане. Комбинирани с ефективни системи за управление на енергията, тези батерии осигуряват оптимална производителност и дълъг живот. Капацитетът на батериите не се съобщава, но според производителят автономията ще достига до 400 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар