четвъртък, 13 юни 2024 г.

Това е Smart #5

За всички е ясно, че Smart вече никога няма да е това което беше. От както китайците поеха контрола върху компанията, нейните модели нямат и помен от тези с които марката бе известна в продължение на повече от 20 години. След Smart #1 и #3 марката представя производствената версия на представеният преди няколко месеца Smart Concept #5, която ще бъде налична на пазара в Китай още това лято, но в Европа моделът се очаква да дойде не по-рано от края на годината. Дизайна на серийният модел е загубил грубото офроуд излъчване на концепцията и предлага значително по-спортна стойка, особено при версията подготвена от Brabus.

Както се очакваше Smart #5 е базиран на Mercedes EQB (X243), но разполага с 800-волтова архитектура и значително по-мощни електромотори. Базовите версии с един електромотор задвижващ задните колела, разполагат с мощност от 335 и 363 к.с., които се захранват от литиево-желязо-фосфатна батерия, която би трябвало да осигурява автономия от над 500 км. Модификациите със задвижване на четирите колела ще се предлагат във версия на мощност от 416 и 646 к.с., захранвани от никел-манган-кобалтова батерия, която за 15 минути може да се зареди в рамките между 10 и 80%. Според информацията автономията на AWD версиите ще достига 549 км. 

Снимки на интериора все още липсват, но те както и подробна информация за модела ще бъдат добавени след неговата официална премиера. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар