четвъртък, 13 юни 2024 г.

BMW 2-series Coupe (G42) с нов интериор и добавена мощност



Три години след представянето на BMW 2-series Coupe (G42), моделът получава своето обновяване, но не и фейслифт. Това явно е резултат от слабите продажби на модела, които се обясняват по-скоро с противоречивият дизайн, от колкото на слабото търсене на такъв тип автомобили или качествата на модела. За сметка на това, обновеното BMW 2-серия получава най-новите технологии с които производителят разполагат. 

Интериорът е изцяло нов с двоен цифров панел извит към водача оборудван с 12.3-инчов цифров дисплей за инструментариума и 14.9-инчов екран за iDrive 8.5 инфотейнмънт системата. Това е довело и до значително намаляване броя на физическите бутони. Трябва да се отбележи и новата централна конзола между предните седалки, чиито скоростен лост е отстъпил своето място на миниатюрен превключвател. Воланът е с нов дизайн, както и предните спортни седалки, които идват като стандарт за всички модификации. 

Моторната гама остава без промяна, което означава, че под предния капак място ще намират 2 и 3-литровите турбо бензинови агрегати, куплирани серийно с 8-степенна, автоматична трансмисия и опционалната система за задвижване на четирите колела. Все още не е потвърдено дали ще има дизелови версии, но става ясно, че разположената на върха в гамата на модела модификация М2, получава допълнителна мощност. Според информацията 3.0 литровият, турбо мотор на BMW M2 вече ще разполага с 473 к.с. и ще бъде наличен и  механична, 6-степенна, трансмисия. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар