четвъртък, 13 юни 2024 г.

Lynk&C0 Z10 представен официално в Швеция

 

Китайската марка Lynk&Co е готова със своят първи изцяло електрически модел, чиято премиера се състоя не къде и да е, а в Гьотеборг. Lynk&Co Z10 може да се счита като производствена версия на представеният преди две години Lynk&Co The Next Day Concept. Неговата дължина е 5.03 метра, а междуосието е малко над 3 метра. това автоматично доказва, че моделът е построен върху SEA платформата на концерна майка с 800-волтова архитектура, която е основа за Lotus Emeya и Zeekr 001

Производителят все още не споменава мощността на двата електромотора които ще задвижват модела, но става ясно, че тяговата батерия на борда ще осигурява автономия от над 800 км., а за 15 минути ще може да се набави енергия достатъчна за изминаването на 573 км. Съобщава се и за ускорение до 100 км/ч., което няма да отнема повече от 3.5 секунди. За добрият комфорт на возене се грижи и електромагнитно - въздушно окачване. 

Интериорът на Lynk&Co Z10 може да се определи като луксозен с централно разположен 15.4-инчов дисплей за инфо-развлекателната система. Най-важната информация водачът научава от малък дисплей разположен пред него, както и от HUD цветен дисплей с добавена реалност. Предните и задните седалки са оборудвани с отопление, вентилация  и масажна функция. на борда място ще намира и автономната система за шофиране която поддържа 3-то и 4-то ниво на автономно управление управляване от чипсет Nvidia Orin-X. Повече информация ще бъде добавена към този пост в по-късен етап. 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Базовата версия със задвижване на задните колела ще се предлага в две версии на мощност от 272 или 422 к.с. Електрическата архитектура на модела е 400 или 800-волтова, която позволява на литиево-желязо-фосфатна батерия да се зарежда в рамките на 15 минути с енергия достатъчна да бъдат изминати 573 км. Двумоторната версия приема допълнителен електромотор на предната ос с мощност от 367 в комбинация с електромотора с мощност 422 к.с. и ще ускорява до 100 км/ч. от място за 3.5 секунди. В най-добрият случай, на книга автономията на модела ще възлиза на 820 км. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар