неделя, 28 април 2024 г.

Lamborghini Urus SE с Plug-in хибридна технология и 800 к.с., но с допълнителни 300кг.

 

Италианската марка представя PHEV версията на Lamborghini Urus, която освен с хибридната се технологии се характеризира и с променен дизайн. Lamborghini Urus SE е веднага разпознаваем с новите предни светлини и капак, промененият дизайн на бронята и новата стилистика на задната част. Новите 23-цолови джанти Galanthus, също открояват хибридната от конвенционалната версия. 

Под капака място намира познатият V8-цилиндров, Twin turbo мотор с мощност 620 к.с., съчетан с електромотор с мощност 192 к.с. и тягова батерия с капацитет 25.9 кВтч., която осигурява възможност за изцяло електрическо движение в рамките на 60 км. Общата мощност на системата генерира 800к.с., но добавеното тегло не е позволило подобряване на динамичните характеристики. Цялата хибридна технология е добавила над 300кг. и сега общото тегло на модела възлиза на 2540 кг.  Въпреки това, според производителят ускорението до 100 км/ч. е подобрено с 1 стотна в сравнение с това на Lamborghini Urus S. Познатата 8-степенна, трансмисия задвижваща четирите колела е оборудвана с нова централно разположена система за векторизиране на въртящият момент с електрохидравличен многодисков съединител, която е комбинирана с нов електронно контролиран диференциал, което пък осигурява по-добър контрол в случай на презавиване. 

Интериорът не е претърпял радикални промени, но се наблюдават нови покрития които според информацията придават по-механично и тактилно усещане, но като цяло го правят да изглежда по-прост и евтин. Съобщава се за инфо-развлекателна система с добавени функции и 12.3-инчов екран.

Няма коментари:

Публикуване на коментар