петък, 5 април 2024 г.

Great Wall Poer с офроуд Plug-in хибридна версия

Най-луксозният китайски пикап получава офроуд версия, която разполага с редица подобрения които осигуряват по-добра проходимост и първокласно шофиране извън пътя. Външно офроуд версията на Great Wall Poer се отличава с нов дизайн на радиаторната решетка и капака на двигателя, броните, добавените степенки, гумите за всякакъв терен и шнорхелът който позволява преминаването на дълбоки над 1 метър водни препятствия. 

За задвижване версията с повишена проходимост  разчита на Plug-in хибридната технология с V6-цилиндров, 3.0 литров туин турбо мотор съчетан с електромотор, чиято работна мощност възлиза на 260 к.с. Тук трансмисията е 8-степенна, автоматична с възможност за 9 режима на работа предаваща движението към четирите колела. 

В интериора също има леки подобрения съобразени с пригодността на тази версия. Инфотейнмънт системата с 14.6-инчов екран получава функцията за прозрачно дъно, която работи с набор от HD камери показващи на водача какво се случва под автомобила, навигация с офроуд маршрути, както и компас. Пакета от асистенти подпомагащи шофирането е разширен с офроуд круиз контрол. Цените на GWM Poer в Китай започват от 279 800 юана, което се равнява на около 39 000 долара. Не е тайна обаче, че моделът е насочен предимно към експортните пазари като тези в Близкия изток, Саудитска арабия и Южна Америка, където цените ще скочат поне с 30%. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар