петък, 29 март 2024 г.

Changan Uni-Z достъпен само като Plug-in хибрид с цена от 16 000$

 

Две години след представянето на Changan Oshan Z6, марката представя и обещаната по-луксозна версия на модела която ще се предлага на китайския пазар под името Uni-Z и ще се присъедини към моделното семейство на Changan Uni-TUni-K и Uni-V. Новото попълнение в гамата не се различава коренно от представеният преди две години SUV, но се характеризира с нова радиаторна решетка, променен светлинен подпис на задните LED светлини и трапецовидни накрайници на изпускателната система. 

В интериора обаче разликите са значителни, тъй като реално Changan Uni=Z разполага с изцяло нов интериор с два екрана. Пред водача място намира 10.2-инчов дисплей, а инфо-развлекателната система е оборудвана с 15.7-инчов свободно стоящ тъчскрийн. Воланът също е с нов дизайн и две спици, както и плаващата конзола между предните седалки.

Както бе обещано, Changan Uni-Z ще бъде наличен само като Plug-in хибрид с 1.5 литров, турбо бензинов мотор съчетан с електромотор и тягова батерия с капацитет от 18 кВтч. Общата мощност на системата възлиза на 215 к.с., а според производителят в изцяло електрически режим ще могат да бъдат изминати до 95 км. продажбите на Uni-Z в Китай ще стартират от тази пролет с цени от 118 000 юана, което се равнява на 16 300 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар