сряда, 31 януари 2024 г.

Фейслифт и по-високи цени за BMW 4-series Coupe и Cabrio (G22, G23, G82 и G83)

 В средата на своят жизнен цикъл баварското купе BMW 4-series (G22) и неговата открита версия (G23) Cabrio, получават плануваните козметични промени за които трябва внимателно вглеждане за да бъдат открити разликите. 

Въпреки това впечатление веднага правят новите предни лазерни светлини които имат възможност да проектират на пътното платно с различни графики, леко променените ламели на радиаторните решетки и новият светлинен подпис на задните светлини. Джантите налични за модела също са с нов дизайн, а в обновените модели цветова палитра разширена с новите Cape York Green и Vegas Red цветове с металик ефект. 

Двойният извит към водача цифров кокпит, който до сега бе наличен само за BMW M3 CS  вече е достъпен във всички модификации на купето и кабриолета заедно с новият дизайн на таблото. Воланът също е с нов дизайн, а скоростният лост е изчезнал от централната конзола, като неговите функции са иззети от десният лост на кормилната колона. Предните спортни седалки идват със стандартното оборудване, а амбиентното осветление е подобрено. Последната версия на инфотейнмънт системата iDrive 8.5 ще бъде налична и тук. 

Под капака място намират модифицирани версии на 4 и 6-цилиндровите турбо бензинов мотори с работен обем от 2 и 3 литра, които са оборудване с 48-волтова лика хибридна система. Четири цилиндровият мотор запазва своята мощност от 258 к.с., въпреки новите смукателни колектори, разпределителни валове и дюзи. По-големият мотор обаче е с повишена мощност и вече разполага с 391 к.с. Най-мощната модификацияM3 (G80), също е с увеличена мощност която в обновеният модел варира от 480 к.с. до 530 к.с. в зависимост от версията. Дизеловите модификации остават в гамата на модела със своите 4 и 6-цилиндрови мотори и работен обем от 2 и 3 литра във версии на мощност от 190, 286 и 340 к.с. При всички положения трансмисията е 8-степенна, автоматична с изключение на М-версията, която може да се поръча и с ръчна скоростна кутия.  Задвижването на четирите колела ще се предлага срещу доплащане, но ще продължава да бъде налично само за 6-цилиндровите мотори.

Продажбите на обновените купе и кабриолет на BMW 4-series ще стартират тази пролет с цени от 52 900 евро, което с около 2000 повече от тези на настоящият модел. През следващата година очакваме да видим обновен и другият представител в моделното семейство на 4-то серия, а именно BMW 4-series Gran Coupe (G26)



Няма коментари:

Публикуване на коментар