четвъртък, 12 октомври 2023 г.

Концепциите Kia EV3 и EV4 ще бъдат внедрени в серийно производство до края на 2024г.

 По време на годишното събитие организирано от Kia наречено EV Day, марката представя два концептуални модела, които би трябвало да бъдат внедрени в серийно производство до края на 2024 година. Концепциите EV3 и EV4, разширяват гамата от електрически модели на марката и са част от плана за постигане на годишни продажби от 1.6 млн. бройки до края на 2030 година.

Kia EV3 Concept е компактен електрически SUV позициониран под Kia EV5 и най-вероятно ще се превърне в новият бестселър на марката. Дизайна е издържан в стила наложен от Kia EV9, който постепенно обхваща всички модели на марката. 

Според производителят интериорът на EV3 Concept, насърчава емоционалното благополучие посредством остъкляването, минималистичният дизайн и ергономичните седалки изработени от естествени влакна и корени на гъби. 

Втората концепция носи името EV4 и е пълноразмерен седан с 4 врати и място за 5 човека, чиито купеобразен силует с ниска предна част придава елегантен вид на модела, чиито дизайн е издържан в същият дизайнерски стил познат от останалите електрически модели на марката. 

И тук интериорът следва линиите на този при EV3 Concept, изработен от био материали като7 конопени влакна, мицели, памук и орехови черупки. На борда и в двата концептуални модела място намира изкуствен интелект, който има възможност да планират вашият ден предварително. 

Подробности относно задвижването на Kia EV3 и EV4, не са оповестени но се потвърждава, че са построени върху E-GMP платформата на марката с 800-волтова архитектура, която позволява наличието на един или два електромотора и батерии с различен капацитет. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар