сряда, 13 септември 2023 г.

AITO M9 е новият SUV на Huawei

 Марката на Huawei за производство на автомобили - AITO е готова със своят нов електрически SUV модел наречен М9. С дължина от 5.23 метра и междуосие 3.11 метра, триредовият електрически SUV, би трябвало да се конкурира с модели от калибъра на BMW X7 и Mercedes GLS, като неговите цени ще са в порядъка между 67 и 82 000 долара.

Според информацията AITO M9 ще се предлага и като хибрид с удължен пробег, оборудван с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 150 к.с., който ще работи предимно като генератор на тяговата батерия. Изцяло електрическата версия на модела ще разчита на два електромотора с обща мощност от 473 к.с. и батерия от CATL с капацитет от 40.1 кВтч., която осигурява автономия в изцяло електрически режим до 175 км. 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация Aito M9 ще се предлага като хибрид с увеличен пробег и изцяло електрически задвижвана версия. Хибридният модел е оборудван с 1.5 литров, турбо бензинов мотор с мощност 152 к.с., който служи като генератор на тяговата батерия с 40.1 кВтч., която от своя страна захранва два електромотора задвижващи четирите колела с обща мощност от 496 к.с. Според информацията с едно зареждане на батерията моделът ще може да измине до 175 км. Изцяло електрическата версия е с 800-волтова архитектура и два електромотора с обща мощност от 530 к.с. За тях е предвидена батерия с капацитет от 97.6 кВтч., която осигурява пробег с едно зареждане до 630 км. 
Интериорът е луксозен, а арматурното табло е разполага с три дисплея в общо тяло. Пред водача място намира 12.3-инчов дисплей за инструментариума, а инфотейнмънт системата е оборудвана с 15.6-инчов екран. За пътника е предвиден трети дисплей с големина от 16-инча, а всичко това е допълнено от 75-инчов HUD дисплей. Най-добре оборудвана версия разполага с допълнителни 4 таблета за пътниците на втория и третия ред седалки и озвучителна система с мощност от 2080W и 25 високоговорителя. На разположение и 32-инчов панел и лазерен проектор, които позволяват на пътниците да гледат филми или да играят на игри от своите седалки. 






Няма коментари:

Публикуване на коментар