сряда, 13 септември 2023 г.

Фейслифт версията на Cadillac CT5 с премиера в Детройт

 Фейслифт версията на Cadillac CT5, която бе представена официално днес, говори сама по-себе си, че същата ще бъде налична на пазара поне още 3-4 години. Външно седанът получава по-спортно излъчване благодарение на изцяло новата предна част с широка радиаторна решетка и нови LED предни светлини. В задната част обаче промените са по-скоро символични и трябва внимателно вглеждане за да бъде различена обновената от настоящата версия. 

За сметка на това обаче, още при пръв поглед към интериора става ясно, че имате допир със съвсем нов модел. Новият 33-инчов цифров панел извит към водача с 9К резолюция, веднага прави впечатление, а работата на инфотайнмънт системата с 5G технология доставя удоволствие с осигурен достъп до Google Assistant, Google Play и Google Maps. Към оборудването, още от базовото ниво са добавени неща като: подгряване на волана и предни седалки с подгряване, масаж и вентилация. По отношение на асистенцията също има допълнения с наличието на активният асистент за поддържане движението в пътната лента и системата за предотвратяване на сблъсък при така нареченият кръстосан трафик.

Под капака на обновеният СТ5, място намират познатите 2.0 и 3.0 литрови, бензинови турбо агрегати с мощност съответно от 237 и 335 к.с., куплирани серийно с 10-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните колела. AWD трансмисията ще продължава да се предлага за тях срещу доплащане. До края на следващата година трябва да бъдат представени и обновените версии на CT5-V и CT5-V Blacwing с V6-цилиндровият, би-турбо мотор. За радост на американците, 4-цилиндровият - 1.5 литров, турбо мотор от китайската версия на Cadillac CT5, представен миналата година няма да бъде наличен на пазарите в Северна Америка. За нас обаче остава загадка, защо производителят не предлага каквато и да е електрификация за този модел, но явно това няма да оправдае разходите, тъй като Cadillac CT5 явно няма да дочака 2030 година, когато всички автомобили на марката ще бъдат с нулеви емисии. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар