петък, 12 май 2023 г.

Honda е:Ny1 ще бъде най-достъпният електрически SUV на марката в Европа

 От тази година предлаганата в Китай, Honda e:NS1 ще бъде налична и на стария континент под името e:Ny1, като ще се опита да привлече клиенти в процъфтяващият пазар на електрическите модели. Европейската версия ще се предлага с променена визия, която се характеризира най-вече с новия дизайн на броните. Моделът се уповава върху преработената за електрическо задвижване платформа от познатата ни Honda HR-V, а производителят съобщава още, че с оглед електрическото задвижване, тази модификация предлага по-добро вътрешно пространство спрямо моделът с ДВГ.  


За задвижване обаче Honda e:Ny1 ще разчита на електромотор с мощност 204 к.с. задвижващ предните колела и батерия с капацитет 68.8 кВтч., която според европейският цикъл на измерване ще осигурява автономия до 412 км. 

Интериора е идентичен с този на китайската версия и разполага с цифров инструментален панел пред водача и вертикално разположен 15.1-инчов екран за инфотайнмънт системата. Оборудването е богато, а очакваните цени са от около 36 000 евро, като по този начин японският модел ще се конкурира с електрическите версии на Peugeot 2008 и Hyundai Kona. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар