сряда, 11 януари 2023 г.

Разработеният съвместно с Toyota - Suzuki eVX Concept представен в Индия

Maruti Suzuki отново лансира своят проект за електрически SUV модел, като доразвива концепцията Maruti Futuro-e, представена преди 3 години с нова интерпретация, по-близка до серийно производство наречена  - еVX Concept. За тези 3 години марката явно е изоставила идеята за хибридсна версия на модела и се насочва към пълната електрификация, което става възможно благодарение на e-TNGA платформата от Toyota върху която е построен. 

Концептуалният SUV модел е с размерите на Suzuki SX4 S-Cross и най-вероятно ще се окаже технически идентичен с производствената версия на Toyota bZ Compact SUV Concept, но със скъсено междуосие и коренно различен дизайн съобразен с вкусовете на индийските клиенти. 

Информация относно задвижването все още няма, но говорител на марката по време на провеждащото се в момента Индия, изложение Auto Expo 2023 заяви, че за задвижване концепцията разчита на два електромотора и батерия доставяна от BYD с капацитет от 60 кВтч., която ще осигури 550 км. пробег.  Производственият модел обаче се очаква да разполага един електромотор и батерия от 48 кВтч., чиято автономия също ще достига близо 500 км. Производството на серийният модел трябва да започне най-късно през 2025 година в Индия, като същият ще се предлага и на други пазари включително и в Европа, а на някои пазари дори ще наси и емблемите на Toyota. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар