четвъртък, 17 ноември 2022 г.

Toyota bZ Compact SUV Concept все по-близо до поточната линия

 Когато преди точно една година Toyota и Lexus  представиха 15 концептуални автомобила едновременно, ние отделихме  четирите концепции с най-реални шансове за серийно производство. Една от тях стана факт този месец, като модел предназначен за Китай под името Toyota bZ3, а днес ставаме свидетели на предпроизводствената версия на серийният модел на Toyota bZ Compact SUV Concept. 

Новото предложение на марката ще бъде базирано на Toyota bZ4X, но ще се характеризира със значително по-атрактивен дизайн, като същевременно ценово ще бъде разположен под него. Интериорът на предпроизводственият модел, който все пак е представен като концепция, предлага минималистичен дизайн с цифров инструментален панел пред водача, футуристичен волан и голям дисплей за инфотайнмънт системата разположен централно. Повечето от материалите за изработката на интериора са от рециклируеми или вече рециклирани материали. Като цяло обаче  интериора който виждаме днес е малко вероятно да бъде пренесен в серийният модел. 

Подробности за задвижването са спестени, но тъй като моделът ще бъде базиран на е-TNGA платформата се предполага, че базовият модел ще разчита на електромотор задвижващ предните колела, като ще бъде налична и версия с два електромотора и задвижване на четирите колела. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар