вторник, 10 януари 2023 г.

ArcFox Kaola е модел насочен специално към родителите с бебета

 Духът от бутилката отдавна е изпуснат и няма връщане назад. Знаем, че китайските производители отдавна вече не са това, което бяха и дори в момента същите диктуват правилата на играта. Големите местни производители продават по над 1 млн. автомобила годишно и това при условие, че не осъществяват износ или поне не голям. В момента някои марки дори си позволяват да проектират автомобили насочени към строго определена група от клиенти. Бизнес автомобилите отдавна вече са се наложили на пазара, но става въпрос за модели (не за версии), предназначени към дамите, клиенти до 25 годишна възраст, семейства, търговци и т.н. Сега BAIC, чрез нейната новосъздадена марка ArcFox, предлага модел специално разработен за млади семейства с новородени деца. Пак повтаряме, това не е модифицирана версия на настоящ модел, а такъв който е проектиран от нулата единствено и само да служи на хората които очакват или вече имат бебе. 

ArcFox Kaola е интелигентен еднообемен модел с модерен дизайн, чиято връзка родител-дете е издигната до първостепенна важност. Това го доказват и интелигентните функции с които моделът разполага на борда които ще се опитаме да изброим.

1. На борда място намира система с камера която разпознава състоянието на детето и настройва климатичната инсталация, силата на аудиосистемата, амбиентното осветление.

2. Календара на инфотаймънт системата има функция да планира прегледите при лекаря на майката и детето, термина на раждане и предстоящите ваксинации.  

3. Климатичната система разполага със специални филтри за пречиствана не въздуха, а в интериора са разположени и антибактериални ултравиолетови лампи, който покриват 99% от площта на интериора изработен от антибактериални материи. 

4. Налично разбира се е специално проектирано детско столче с различни настройки и система разпознаваща, кога детето извършва своите биологични потребности и да направи съответните настройки на климатичната инсталация за да предотврати неприятни миризми. 

5. Вратите на  ArcFox Kaola  разпознават собственика и се отварят автоматично, като по този начин улесняват майката да постави детето на детското столче. 

6. На борда място намира вградено отделение за съхранение на шишета с кърма с четири нива на температурата, която може да се управлява дистанционно, чрез приложение от смартфона. Сгъваема работна маса позволяваща смяна на пелените също е предвидена на борда плюс завеса за уединение на задния ред седалки, която позволява на майката да кърми или просто да си почине по време на път. 

Това са малка част от впечатляващите удобства с които Kaola разполага и са включени още в базовото ниво на оборудване. Остава само въпроса, какво правят семействата с две или повече бебета, тъй като политиката за едно дете в Китай, отдавна е в историята. Много е вероятно моделът да стане интерес от компании предлагащи услуги за превоз, които да са насочени именно към майките с малки деца и бебета. 

По отношение на механиката все още не се споменава много. Най-вероятно ArcFox Kaola е построен върху платформата на  Arcfox a-S и  a-T, но най-вероятно поради своята специфика ще разполага само с един електромотор задвижващ предните колела, което ще наличието на по-малка и евтина батерия, която ще осигурява автономиа от поне 400 км. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар