понеделник, 9 януари 2023 г.

Hyundai Grand I10 Nios и Hyundai Aura с планиран фейслифт

Индийската версия на Hyundai I10, която носи името Nios, получава козметично обновяване заедно със седан версията Hyundai Aura. Промените се забелязват от пръв поглед, като дизайнерите са се опитали да придадат по-спортен вид на градските модели, а седана дори притежава и заден спойлер. За да разграничат седана от хеч версията, дизайнерите са персонализирали отделните версии с оделно лице макар и с еднакви предни светлини. Резултата е налице и сега погледнати отпред Hyundai Nios и Aura лесно могат да бъдат разпознати. 

В интериора обаче промени няма, но моделите получават по-богато оборудване. Серийно за тях вече ще се предлагат 4 въздушни възглавници, ESP, закрепване Isofix, множество USB-C конектори и сензор за автоматични фарове. За съжаление опционалният комбиниран инструментален панел с LCD дисплей вече не е наличен дори и срещу доплащане, поради недостига от чипове който марката изпитва за моделите си в Индия. 

Промяна има и под капака. Поради слабото търсене на дизела и турбо бензиновата версия, тези агрегати отпадат от гамата на модела и сега той ще разчита единствена на атмосферният - 1.2 литров, бензинов мотор с мощност 83 к.с. Серийно той е куплиран с 5-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане клиентите ще могат да оборудват своите модели и с роботизирана версия на същата скоростна кутия. 

Продажбите на обновените градски модели в Индия ще стартират още този месец, като цената за базовата версия не се очаква да надхвърли 7000 долара. По-късно тази година в Европа очакваме и фейслифт версията на произвежданият в Турция - Hyundai I10 и неговата спортна  N версия



Няма коментари:

Публикуване на коментар