сряда, 22 април 2020 г.

Arcfox a-T разработен от BAIC и Magna

Китайският концерн, представя своя нов бранд за премиум електрически модели наречен Arcfox. Той е плод на сътрудничеството между BAIC и Magna, а първият модел ще носи името а-Т, който пък е построен върху изцяло новата моделна платформа разработена от двете компании. 
Arcfox a-T ще се задвижва от два електромотора с обща мощност от над 400к.с., задвижващи съответно предните и задните колела Батерията е с капацитет от 93.6 кВтч. и ще бъде доставяна от корейската компания - SK. Според производителят, автономията на модела възлиза 653км., което е чудесен показател. Динамичните показатели на електрическият модел остават неизвестни.
Интериора е типичен за китайски премиум модел с изобилие на електронни системи от най-ново поколение. Серийно на борда място намират: автономна система за шофиране, цифров инструментален панел, инфотайнмънт система с 20-инчов широкоекранен дисплей с 4К резолюция, жестово командване на някои от функциите, 5G технология, система за лицево разпознаване на собственика и мн. др. Става ясно още, че продажбите на Arcfox a-T в Китай ще започнат от август месец, а цените ще стартират от около 290 000 юана, което означава малко над 35 000 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар