петък, 21 октомври 2022 г.

Продажбите на GMC Sierra EV стартират от 2024г.

 GMC представи официално електрическият пикап GMC Sierra EV, който ще влезне в продажба от 2024 година. Ясно е, че моделите на GMC по принцип са реверанти на моделите на Chevrolet, но в случая освен с Chevrolet Silverado, GMC Sierra EV е идентичен и с представеният преди две години GMC Hummer. Производителят обаче дава ясно да се разбере, че Sierra EV е предназначена към друг таргет клиенти и от него се очаква да привлече и нови такива. Първоначално на пазара ще бъде налична само версията Denali, чиято цена ще стартира от над 107 000 долара, но  до 2025 година, трябва да бъдат представени базовата версия - Elevation със стартова цена от около 50 000 $, придружена от офроуд модификацията - АТ4.

GMC Sierra EV Denali ще се задвижва от два двойни електромотора с обща мощност от 764 к.с., ускоряващи модела до 100 км/ч. от място за 4.5 секунди, Те са  захранвани от тягова батерия, чиито характеристики не се споменават, но според информацията ще осигурява автономия от 644 км. Тя от своя страна има възможност да се зарежда от бързозарядна станция с мощност 350 kW., като в рамките на 10 минути ще се възстанови енергия достатъчна да бъдат изминати до 160 км. Системата Onboard Power Station Pro превръща пикапа в източник на енергия достатъчна да захрани фамилна къща в рамките на 21 дни. 

Серийно за Sierra EV Denali са налични: управляемият заден мост, адаптивното - магнитно окачване и системата за регенеративно спиране с различни настройки, която позволява управлението на модела с един педал. Всичко това ще бъде опционално за модификациите Elevation и AT4, чиито технически характеристики все още не се споменават. 

Интериора предлага минималистичен дизайн с 11-инчов цифров инструментален панел пред водача и 16.8-инчова мултимедийна система с възможност за разделяне на екрана. Версията Denali ще се предлага серийно с 14-инчов HUD дисплей, панорамен покрив, седалки снабдени с масажна и вентилираща функция, но за по-евтините версии тези неща ще се предлагат срещу доплащане включително и системата за автономно шофиране Super Cruise. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар