четвъртък, 20 октомври 2022 г.

Voyah Chasing Light / Passion е третият модел на марката

 Дъщерната марка на Dongfeng за електрически автомобили е готова със своят трети модел, който ще бъде представен официално по време на предстоящият автосалон в Гуанджоу. Voyah Chasing Light е електрически седан с дължина от 5.08 метра, чиито дизайн няма нищо общо с останалите модели на марката, която явно все още търси своята фирмена идентичност. До някъде линиите напомнят за представената преди две години концепция Voyah i-Land, но за да установите това, трябва да имате малко по-богато въображение. 

Официална информация относно новият модел все още няма, но според настоящата информация за задвижване Chasing Light ще разчита на два електромотора с обща мощност от 520 к.с., а максималната скорост ще бъде ограничена по електронен път на 210 км/ч. Параметрите на батерията не са известни, както и автономията на модела. Повече подробности, както и официални снимки на модела очакваме да станат налични до края на следващия месец. 

+++++++++++++++++++++++++++++++


Според официалната информация Voyah Chasing Light ще се предлага оборудван с два електромотора задвижващи съответно четирите колела. Общата мощност на системата възлиза на 510 к.с., като налични за модела ще бъдат тягови батерии с капацитет от 82.1 и 108.7 кВтч. В по-късен етап ще бъде налична и хибридна версия с бензинов агрегат, който ще служи само за дозареждане на батерията. Според производителят автономията на модела ще варира между 580 и 730 км. в зависимост от батерията, която за 10 минути, чрез бързозарядна станция ще може да се зареди с електричество достатъчно за изминаването на 230 км. Обявената максималната скорост е съответно от 205 и 210 км/ч., а най-мощната модификация ще ускорява до 100 км/ч. от място за 3.8 секунди. Следващата година ще бъде налична и PHEV хибридна версия оборудвана с 1.5 литров, турбо бензинов мотор и два електрически електромотора, чиято обща мощност ще надхвърля 400 к.с. Благодарение на литиево-йонната батерия с капацитет от 43 кВтч., хибридът ще може да изминава до 262 к.с. в изцяло електрически режим. 

Интериора предлага технологична обстановка с цифров инструментален клъстер с три дисплея с размер от 12.3-инча всеки, допълнени от HUD цветен дисплей. Управлението на климатичната инсталация и основните система на автомобила се управляват от таблет позициониран на централната конзола между седалките. Возещите се на втория ред седалки разполагат със скрит в подлакътника 7-инчов дисплей за контрол на климатика и функциите на креслата. Интересна подробност е, че никъде в интериора не се срещат физически бутони, като дори управлението на стъклата и контролите на мултифункционалният волан са заменени от сензорни бутони. В допълнение, всички функции в автомобила включително и работата на двусекционният отваряем панорамен покрив се управлявани  чрез гласов контрол. 

Продажбите на Voyah Chasing Light в Китай ще започнат до края на март, а цените ще варират между 46 000 и 62 000 долара, без да е включена цената на батерията. Тя ще се дава под наем, който ще започва от минимум 241 долара на месец. Ако решите да закупите батерията ще трябва да се разделите с 28 000 или 36 000 долара в зависимост от нейният капацитет. Стана ясно още, че моделът ще се предлага и под името Passion, което най-вероятно ще бъде налично за експортните екземпляри.

Няма коментари:

Публикуване на коментар