понеделник, 31 януари 2022 г.

Skoda Enyaq Coupe IV е причината да си купите електрически SUV

 Чехите постепенно започват да засенчват своят наставник и не е изненада, че дори и в Германия повечето клиенти на VW и Audi, започват да се насочват масово към продуктите на Skoda. Последното предложение на чешката марка, а именно купе версията на Skoda Enyaq iV, още повече ще засили това явление. Skoda Enyaq Coupe IV се явява, като производствена версия на Концепцията Skoda Vision iV и ще бъде налично на пазара от тази пролет, като цените все още не са уточнени. Купеобразният електрически SUV е с променен дизайн от B-колоната назад, а коефициентът на челно въздушно съпротивление е намален от 0.25 на 0.23, което допринася и за по-добрата с 11 км. автономия, спрямо конвенционалната версия, но за сметка на това е пострадало багажното пространство, което е намаляло с 15 литра.


Базовата версия на Enyaq Coupe IV ще разчита на електромотор задвижващ задните колела с мощност 179 к.с. и батерия с капацитет 62 кВтч., което означава, че версията с мощност 139 к.с., няма да бъде налична за купе версията, от където ще дойде и разликата в цените на базовите модели на двата електрически кросоувъри. Имайки предвид, че Skoda Enyaq IV стартира от около 37 000 евро, то можем да очакваме цени за купеобразната версия стартиращи от поне 44 - 46 000 евро. По-нагоре в гамата ще бъде позиционирана модификацията с 204 к.с. и батерия от 82 кВтч., която ще осигури автономия до 545 км. Версиите със задвижване на четирите колела ще се предлагат с една и съща система и батерия, но с различна мощност. При Skoda Enyaq Coupe IV 80x, мощността на двата електромотора доставяна към колелата е ограничена на 265 к.с., докато при Enyaq Coupe RS IV, тя възлиза на 306 к.с. Според производителят ускорението до 100 км/ч. от място за най-мощната версия възлиза на 6.5 секунди, а максималната скорост е освободена до 180 км/ч. Останалите модификации са ограничена до 160 км/ч. максимална скорост. 


Интериора ни е познат и без промяна от конвенционалният модел. Пред водача място намира 5.3-инчов, цифров инструментален панел, а мултимедийната система е налична само с 13-инчовият екран. Серийно за модела са налични още панорамният покрив и 19-цоловите джанти. Срещу доплащане се предлагат матричните LED светлини, светещата декоративна радиаторна решетка, кожен салон, хедъп дисплей с добавено реалност и др. Клиентите заинтересувани към опазването на околната среда ще могат да поръчат и тапицерии произведени от маслинови листа и рециклирани пластмасови бутилки.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар