неделя, 30 октомври 2022 г.

Dongfeng Fengxing T5 Evo с цена от 16 000$

 След MPV модела Fengxing Yacht, сега Dongfeng представя за своята нова подмарка и SUV модел с името Fengxing T5 Evo, който освен в Китай ще бъде наличен и на пазарите в Южна Америка. Според производителят моделът е ориентиран към младите клиенти на марката, като ще се предлага и във версии специално оборудвани за по-нежната половина на човечеството. Компактният SUV приема нова дизайнерска линия без да крие влиянието от марки като Porsche, Maserati и Jaguar. С дължина от - 4.65 метра, ширина - 1.86 и височина - 1.69 метра в Китай, моделът ще се конкурира с модели като: Great Wall Haval H6 и Changan Uni-T, като цените ще стартират от 16 150 долара. 

Интериора на Fengxing T5 Evo е спортно-елегантен с модерно оборудване с два сдвоени 10.2-инчови дисплея пред водача, съответно за инструменталният панел и инфотайнмънт системата, която може да бъде оборудвана с гласов контрол за управление на климатика, прозорците и люка. Серийното оборудване включва набор от асистенти подпомагане шофирането, пакет камери с обзор 360 градуса, адаптивен круизконтрол, предни и задни парксензори, пълен ел. пакет, амбиентно осветление, салон от еко кожа,  хладилно отделение в конзолата между предните седалки и др. 

По подобие на MPV модела, за задвижване T5 Evo, също разчита на 1.5 литровият, турбо бензинов мотор доставян от Mitsubishi с мощност 197 к.с., покриващ стандартите Евро6. Той е куплиран серийно с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща предните колела с бърза смяна на предавките, благодарение на която ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 6.5 секунди. Средният разход е в рамките между 6 и 9л/100км. в зависимост от стила на управление. Налична ще бъде и електрическа версия носеща името Friday (Тhunder) или още T5 EV, която ще притежава различен дизайн на предната част. Тя ще разчита на електромотор с мощност 201 к.с. е батерия с капацитет от 57.8 кВтч., която ще осигурява автономия до 430 км. според китайския цикъл за измерване.



Няма коментари:

Публикуване на коментар