четвъртък, 3 юни 2021 г.

Vinfast e36 ще се предлага в САЩ и Европа

Виетнамците представят своя електрически флагмански SUV, под името Vinfast e36. новият модел ще бъде насочен предимно към пазарите извън страната. Неговите размери са приблизително еднакви с тези на BMW X7 (G07) и ще се предлага с три реда седалки и място за шест човека с обособени кресла. Дизайна е дело на Pininfarina с характерна линия на С-колоната.



Интериора предлага минималистична обстановка с 15.4-инчов дисплей, чрез който се управляват всички функции в автомобила. качеството на материалите е високо, както и оборудването. Серийно Vinfast e36 ще се предлага с автономна система за шофиране от 2-ро нива, която включва активните технологии за поддържане движението в пътната лента,  разпознаване на пътните знаци, разпознаване на обекти в сляпата зона на водача, адаптивен автопилот и система за предотвратяване на сблъсък. Срещу доплащане ще бъде налична и автономна система за шофиране от 3-то ниво с 14 камери и Lidar сензори. 


За задвижване Vinfast e36, разчита на два електромотора с обща мощност от 402 к.с. и батерия с капацитет 106 кВтч., която осигурява автономия от 484 км. Цени все още не съобщават, но при всички случаи още следващата година електрическият SUV ще бъде наличен на пазарите в САЩ и Европа. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар