вторник, 9 ноември 2021 г.

Ще успее ли новото поколение на BYD Yuan / Atto 3, да съперничи успешно на VW ID.3?

 Второто поколение на BYD Yuan, което бе представено официално днес издига електрическият кросоувър модел поне едно стъпало в гамата на китайската марка. Дизайна на модела е дело на Микеле Паганети, който дълги години е работил в ателиетата на Daimler. Продажбите на BYD Yuan Plus ще започнат от пролетта на следващата година, като прогнозната цена с която ще стартира е от 130 000 юана. Експортните версии на модела ще се предлгат под името Atto 3 и ще се изправи, като пряк конкурент на Volkswagen ID.3.


За задвижване новото поколение ще разчита на електромотор с мощност 204 к.с. и литиево-фосфатна батерия, чиито капацитет не се споменава, но производителят обещава автономия между 430 и 510 км. Посочената максимална скорост е 160 км/ч., а времето за зареждане на батерията от 10 до 80%, чрез бързо зарядна станция може да бъде сведено под 30 минути.


Интериора предлага  модерна обстановка премесена с футуризъм и елемнети изработени с внимание към детайла. Пред водача място намира 8-инчов цифров инструментален панел, а на централно място е разположен 12-инчов дисплей за инфотайнмънт системата. Плаващата централна конзола между предните седалки приютява някои от бутоните за контрол на климатичната инсталация, чиито главни настройки се регулират от екрана на инфотайнмънт системата. Високоговорителите на предните врати са комбинирани в общ модел с дръжките за отваряне на вратите, а джобовете за вещи на предните и задните врати са украсени с парапети наподобяващи струна на китара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар