четвъртък, 29 април 2021 г.

Aiways U6 е вторият модел на марката

 Показаният преди година като концептуален модел Aiways U6ion, днес се превръща в сериен модел, който ще бъде наличен на пазарите в Китай от началото на лятото. Видно е, че производственият модел не се различава много от концептуалната версия. Купеобразният електрически кросоувър е запазил своите линии и ще привлече значителен брой по-млади клиенти. 


Моделът е основан върху платформата на предлаганият и в Европа кросоувър - Aiways U5 и ще се задвижва от същият електромотор задвижващ предните колела с мощност 190к.с. Батериите предлагани за модела ще са с капацитет от 53 и 63кВтч. и ще осигуряват автономия между 400 и 500км. Според информацията ускорението на Aiways от 0 до 100км/ч. става за 7.6 секунди. 


За разлика от екстериора, то в интериора наблюдаваме по-значими разлики с този на концепцията. Цифровият инструментален панел пред водача е отстъпил своето място на миниатюрен дисплей, на който се изобразяват само най-важните параметри, но централният 14.6-инчов тъч за мултимедийната система е заразил своето място, както и контролите за климатичната инсталация със сензорни бутони разположени на централната конзола между предните седалки. Воланът разбира се е конвенционален с две спици, а системата за изкуствен интелект, която може да води разговор с пътниците не е налична. 


Все още марката не е решила дали ще предлага новият модел в Европа, но имайки предвид, че продажбите на старият континент възлизат на едва 550 броя през миналата година, то е малко вероятно да го видим Aiways U6 в продажба. По-скоро очакваме производствената версия на Aiways U7, която ще трябва да бъде представена в най-скоро време. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар